Таїсія Повалій. Фото: соцмережі

Закликала захопити Україну та вихваляє Путіна: Таїсії Повалій повідомили про заочну підозру

Служба безпеки зібрала доказову базу на співачку та колишню народну депутатку України Таїсію Повалій, яка виправдовує агресивну війну Російської Федерації проти суверенної та незалежної держави.

Про це йдеться у повідомленні СБУ, розміщеному у Telegram-каналі.

Зазначається, що напередодні повномасштабного вторгнення РФ співачка виїхала до країни-агресора, де отримала російське громадянство та публічно підтримала Кремль в агресивних діях проти України.

Під час інтерв’ю московському інтернет-виданню колаборантка вихваляла російського диктатора Володимира Путіна та закликала до захоплення всієї території України.

Також вона намагалась дискредитувати українських захисників, які брали участь у боях за Київ, йдеться у повідомленні.

Правоохоронці наголошують й на тому, що у вересні 2023 року Повалій прийняла запрошення терориста Пасічника та виступила на концерті у тимчасово окупованому Луганську. Тоді прямо зі сцени колишня народна артистка з України висловилась на підтримку російських загарбників та героїзувала їхню учать у війні проти України. 

 повалій повідомлено про підозру

Фото: СБУ

Ініційована СБУ експертиза підтвердила факти підривної діяльності зловмисниці Повалій на користь країни-агресора. Співачці заочно повідомлено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ⁠ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
  • ст. 436 (публічні заклики до агресивної війни);
  • ⁠ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною збройної агресії Росії проти України).

"Оскільки зловмисниця перебуває на території росії, тривають комплексні заходи для притягнення її до відповідальності за вчинені злочини", зауважили в прес-службі СБУ.

Нагадаємо, у жовтні минулого року Служба безпеки України повідомила про підозру російській співачці Юлії Чичеріній. Вона погрожувала українцям сибірськими концтаборами. Зловмисниці загрожує довічне позбавлення волі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 15.02.2024 12:35