Фото: БЕБ

Залізна руда російського олігарха Усманова опинилася під контролем АРМА

Бюро економічної безпеки передало в управління Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів майже 170 тисяч тонн залізної руди. Вона належить наближеному до президента Росії олігарху Алішеру Усманову.

Про це повідомляє прес-служба БЕБ.

Слідчі встановили місцеперебування нелегальних складів РФ на території декількох морських портів на Одещині. На них зберігалась сировина, яку представники країни-агресора намагались незаконно переправити на територію Росії морськими суднами.

"Ці корисні копалини на праві власності опосередковано належать наближеному до президента Росії олігарху через компанію-нерезидента. Після вторгнення Росії на територію України 24 лютого 2022 року на цього прокремлівського мільярдера, накладено санкції РНБО України, США та Євросоюзу", — йдеться в повідомленні БЕБ.

Варто відзначити, що Бюро не називає імені олігарха, однак раніше СБУ повідомляла про арешт майна російського бізнесмена Алішера Усманова.

Нагадаємо, суд США дозволив прокуратурі конфіскувати кошти російського підсанкційного бізнесмена та передати їх України. Йдеться про 5,4 млн доларів засновника каналу "Царгород" Костянтина Малофєєва.

Політика, 07.02.2023 18:01