Нарада генералів. Скрін з відео

Залужний, Буданов та інші українські генерали зустрілися з колегами зі США та Британії (відео)

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний, керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов та інші українські генерали обговорили нагальні потреби та ситуацію на фронті з американськими та британськими партнерами.

Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

"Зустріч з американськими та британськими партнерами. Широке коло питань, конструктивні переговори. Детально ознайомив союзників з оперативною ситуацією на всьому фронті. Заслухали командирів і обговорили проблематику, що склалася в угрупованнях військ. Представив наше бачення розвитку подій на передовій", — зазначив Залужний.

Також учасники зустрічі обговорили потребу української армії в снарядах, озброєнні та військовій техніці. Головнокомандувач ЗСУ висловив сподівання, що незабаром будуть хороші новини.

"Також зупинилися на питаннях посилення нашої протиповітряної оборони, додаткового транспорту для евакуації поранених, пошуку шляхів для ремонту техніки та відновлення боєздатності військових частин. Окремою темою розглянули ситуацію в Чорному морі", — додав Залужний.

Він висловив вдячність партнерам за плідну роботу та підтримку в боротьбі з російським агресором.

Під час переговорів з українського боку також були присутні командувач Військово-морських сил Олексій Неїжпапа та заступник головнокомандувача ЗСУ генерал Михайло Забродський.

До речі, переговори відбулися незадовго до зустрічі в форматі "Рамштайн", яка пройде 19 вересня. На ній Україну вперше представить новий міністр оборони Рустем Умеров. Однією з її ключових тем стануть нагальні потреби України. На ній мають оцінити невідкладні потреби ЗСУ й оголосити про досягнуті результати.

Військові експерти вважають, що найбільшою потребою для України зараз є засоби ППО, артилерія, обладнання для розмінування та устаткування для протидії російським системам радіоелектронної боротьби.

Нагадаємо, що в серпні головнокомандувач ЗСУ взяв участь у нараді з високопоставленими військовими з НАТО. Вона відбулася в таємному місці на польсько-українському кордоні. Там були присутні американський генерал Крістофер Каволі та начальник штабу оборони Збройних сил Великої Британії Тоні Радакін.

Одними з головних питань стали плани бою на зиму, а також довгострокова стратегія, оскільки війна неминуча перейде у 2024 рік. Водночас союзники та українське командування перебудували військову стратегію України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.09.2023 16:59