Фото: Facebook-сторінка Наталії Садикової

Замах на журналіста Садикова в Києві: поліція встановила виконавців

Українська поліція знайшла виконавців замаху на вбивство казахського журналіста Айдоса Садикова. Ними виявилися двоє громадян Казахстану.

Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook дружина постраждалого Наталія Садикова.

За інформацією жінки, виконавцями замаху виявились Мейрам Каратаєв 1991 року народження та 36-річний Алтай Жаканбаєв. 

"Ці негідники отримали замовлення, 2 червня приїхали до Києва, жили по орендованих квартирах, стежили за Айдосом і продумували злочин. Причому Мейрам Каратаєв — співробітник Департаменту внутрішніх справ Костанайської області, він займав перші місця на змаганнях зі стрільби серед співробітників", — написала Наталія Садикова.

Вона також наголосила, що не помилилася, коли звинуватила в замаху Токаєва.

"Моє захоплення українцям. Стан Айдоса без змін. Дякую всім за підтримку", — додала вона.

Варто зазначити, що на сайті Офісу генерального прокурора з'явилось повідомлення про підозру Жаканбаєву та Каратаєву у вчиненні замаху на умисне вбивство Садикова. Про їх затримання у поліції наразі не повідомляли.

Що відомо про замах на Айдоса Садикова

За даними слідства, у Києві 18 червня невідомий з пістолетом підбіг до машини, де перебував 56-річний постраждалий та його дружина, і здійснив постріл у чоловіка, після чого втік. Замах стався у Шевченківському районі столиці неподалік будинку, де мешкає подружжя. 

Правоохоронці зауважили, що постраждалий разом з дружиною-журналісткою живуть в Україні з 2014 року та мають статус біженців. Чоловік перебував у важкому стані у лікарні. Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом замаху на умисне вбивство.

Нагадаємо, дружина Айдоса Садикова переконана, що до злочину причетний президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 21.06.2024 09:55