Фото: Офіс президента

Засідання у форматі "Рамштайн" можуть перенести: Пентагон назвав причину

Засідання Контактної групи з питань оборони України, яке заплановано 12 жовтня, можуть відтермінувати. Головна причина — ураган "Мілтон", до якого готують у Флориді.

Про це повідомила речниця Пентагону Сабріна Сінгх на брифінгу.

"Через ураган Мілтон президент Байден більше не їде до Рамштайну для участі в контактній групі з питань оборони України. Ми все ще працюємо над тим, як це позначиться на розкладі міністра", — заявила вона.

Водночас посадовиця зауважила, що поки не має остаточного рішення щодо дати проведення "Рамштайну". Проте Сінгх не виключила й те, що його можуть об'єднати із засіданням міністрів оборони НАТО, яке заплановане на 17-18 жовтня.

"Ми з'ясовуємо це прямо зараз, щоб повідомити вам оновлення. Президент сьогодні скасував свою поїздку вранці, тож ми працюємо над новими деталями", — сказала Сінгх.

Нагадаємо, 8 жовтня стало відомо, що президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден відклав поїздку до Німеччини на "Рамштайн". Це пов’язано з ураганом "Мілтон".

Скасування президентом Сполучених Штатів Америки Джо Байденом поїздки до Німеччини через ураган "Мілтон" знайшло розуміння в канцлера Олафа Шольца. Він заявив, що в такій ситуації вчинив би так само. 

Крім того, Держсекретар США Ентоні Блінкен також скасував поїздку до Німеччини на зустріч у форматі "Рамштайн".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.10.2024 07:36