Фото: скріншот

Застрелили за слова "Слава Україні": родичі впізнали вбитого воїна ЗСУ

Мережею розлетілося відео, на якому рашисти розстріляли полоненого воїна ЗСУ за слова "Слава Україні". Героя впізнали його родичі.

Про це повідомила продюсерка BBC World Софія Кочмар-Тимошенко.

"Впізнала. Перевірила. Сестра каже: "Сто відсотків – це мій брат. Це його очі, голос і те, як він курив сигарету", – написала журналістка.

Водночас імені військового поки не називають. Рідні хочуть переконатися, що це він.

Наразі родина чекає зв’язку з побратимами воїна. Однак шестеро людей із сім’ї переконані, що на відео — їхній брат і син.

"Я вже була в дорозі до них, але сестра каже: "Мамі дуже погано, просимо тиші". Я поважаю їхнє право. І теж усіляко сприяю пресофіцерам і командирам знайти його. Бо, як на мене, от саме зараз це право спецслужб і ЗСУ з’ясувати правду і сказати те, що можна. Наступне випробування — це знайти локацію і тіло", — написала Кочмар-Тимошенко.

Нагадаємо, 6 березня у мережі поширили відео де російські терористи розстріляли українського військового за слова "Слава Україні".

Українські правоохоронці розпочали розслідування розстрілу бійця ЗСУ російськими терористами. Справу розпочато за фактом порушення законів та звичаїв війни.

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв, що всі винні у страшному вбивстві воїна ЗСУ будуть обов'язково покарані

Також міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відреагував на жахливе відео розстрілу окупантами українського військовополоненого. Урядовець закликав Міжнародний кримінальний суд розслідувати обставини воєнного злочину.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.03.2023 10:35