Фото: Офіс президента

Заступником міністра оборони зможе військовий: указ Зеленського

Президент Володимир Зеленський підписав указ, згідно з яким військовослужбовця у званні генерал-лейтенанта чи віцеадмірала можуть призначити першим заступником міністра оборони України.

Документ опубліковано на сайті Офісу президента.

Зазначається, що відповідний указ глава держави підписав увечері 13 лютого. Він набуває чинності з моменту опублікування.

Наразі цю посаду обіймає Іван Русак. Він цивільна особа.

Відповідно до указу президента, військовослужбовець або військовослужбовиця на час дії режиму воєнного стану може обійняти посаду першого заступника (заступниці) міністра оборони України.

Однак у такому випадку першим заступником міністра оборони України на час дії воєнного стану може стати військовослужбовець (військовослужбовиця) зі званням генерал-лейтенант або віцеадмірал.

Своїм указом глава держави вніс зміни до указів "Про перелік посад, що заміщуються військовослужбовцями Збройних Сил України..." від 2017 року та до розділу "Апарат Міністерства оборони України" указу "Про переліки посад, що підлягають заміщенню особами вищого офіцерського (начальницького) складу, та граничних військових і спеціальних звань за цими посадами" від 2020 року.

Крім того, очільник держави доручив Кабінету міністрів внести на розгляд Ради національної безпеки і оборони пропозиції щодо зміцнення демократичного цивільного контролю над органами та формуваннями сектору безпеки і оборони згідно зі стандартами НАТО.

Нагадаємо, 11 лютого у вечірньому відеозверненні президент Володимир Зеленський повідомив, що незабаром будуть відповідні кроки РНБО, що продовжують нашу лінію захисту держави.

Відомо, що 1 лютого Кабінет міністрів звільнив керівників Державної митної служби України. Своїх посад лишилися в.о. голови митниці і двоє заступників.

Того ж дня уряд призначив тимчасового голову Державної митної служби. Ним став Сергій Звягінцев.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.02.2023 21:34