Фото: RFL/RL

Затримання українки під час протесту у Грузії: МЗС перевіряє інформацію

У Грузії 31 липня протестом зустріли круїзний лайнер Astoria Grande, який прибув у Батумі на борту з російськими туристами. Частину протестувальників затримала поліція. Попередньо відомо, що серед них є українка. 

На інцидент відреагував речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко у коментарі "РБК-Україна". За його словами, зараз українські дипломати перевіряють інформацію. 

Протести у Грузії через круїзний лайнер із російськими туристами: що відомо

Круїзний лайнер Astoria Grande прибув до Батумі 31 липня. Це його друга спроба увійти в порт. Першого разу — 27 липня — йому не вдалось цього зробити через протестувальників, які скандували "Російський корабель, йди на...", "Абхазія — це Грузія". У понеділок, 31 липня, учасники акції зібрались знову, але їх почала затримувати поліція. 

Відомо, що грузини планують увечері у понеділок ще одну акцію протесту із вимогою звільнити усіх девʼять затриманих. 

Тим часом, грузинські ЗМІ повідомляють, що російських туристів автобусами вивозять із порту на екскурсії. Їх охороняє поліція.

Нагадаємо, з 26 червня Латвія призупинила прийом всіх видів візових заяв для громадян Російської Федерації. У МЗС країни зазначали, що візові заяви, які прийняли й почали обробляти до 25 червня, розглянуть.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 31.07.2023 13:39