Фото: БЕБ

Завозили автомобілі з-за кордону під виглядом гуманітарки: на Львівщині викрили злочину схему

У Львівській області викрили групу осіб, які займалися незаконним ввезенням автомобілів в Україну під виглядом гуманітарної допомоги. За два роки шахраї завезли з-за кордону 46 автівок.

Про це повідомила прес-служба Бюро економічної безпеки (БЕБ).

"Детективи Територіального управління БЕБ у Львівській області викрили групу осіб, які незаконно ввозили автомобілі під виглядом гуманітарної допомоги", — йдеться у повідомленні.

За даними слідства, автомобілі завозились на митну територію України з використанням благодійних організацій. Зокрема у період 2022-2023 років таким чином було завезено 46 транспортних засобів. При цьому частина цих транспортних засобів продавалася через інтернет-майданчики з продажу вживаних автомобілів.

Таким чином збитки, які завдали фігуранти державі, оцінили в 5,3 мільйона гривень. Під час досудового розслідування детективи БЕБ провели обшуки за адресою проживання шахраїв та вилучили документи, авто, кошти, компʼютерну техніку, що підтверджують факт вчинення кримінального правопорушення.

Досудове розслідування за сприяння співробітників Львівської митниці триває, встановлюється повне коло осіб причетних до незаконної діяльності.

Нагадаємо, 2 липня у Закарпатській області прикордонники затримали водія, який намагався вивезти за кордон контрабанді цигарки та двох громадян. Чоловіки сховалися від прикордонників в спеціально облаштовану нішу у вантажному відсіку мікроавтобуса.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 12.08.2024 19:48