Фото: Міноборони РФ

Заяви про поповнення армії РФ додатковими півмільйонами військових є перебільшенням, — британська розвідка

Розвідка Великої Британії вважає, що заяви про поповнення російської армії у 2023 році на ще півмільйона осіб є перебільшенням. Водночас аналітики схиляються до думки, що основний мобілізаційний тягар все ж таки лягає на бідніші регіони й сільську місцевість. 

Про це повідомляє міноборони Великої Британії у соцмережі X.

Розвідка нагадує заяву екс-президента Російської Федерації Дмитра Медведєва, нині заступника голови Ради безпеки, про те, що до російської армії у 2023 році нібито долучилося ще 500 тисяч осіб.

"Дуже ймовірно, що ця цифра суттєво роздута", вважають аналітики.

Водночас британські експерти схиляються до думки, що основний мобілізаційний тягар в Росії ліг на бідніші регіони й сільську місцевість. 

"У своїх намаганнях виконати мобілізаційний план військове керівництво РФ з квітня 2023 року дозволило випускникам шкіл підписувати контракт з армією. Останні дані, опубліковані "Медіазоною" та російською службою BBC, свідчать про те, що на війні загинули щонайменш п’ять росіян 2005 року народження",  йдеться у звіті.

 звіт британської розвідки за 15 січня

Скріншот із соцмережі X британської розвідки 

Нагадаємо, за інформацією Інституту вивчення війни (ISW), російські війська готуються розпочати новий наступ найближчими тижнями, як тільки земля на Сході та Півдні України замерзне. Проте не варто очікувати суттєвих проривів на фронті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.01.2024 15:02