Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

У США принизили армію Путіна: що сказав представник Білого дому

Війна проти України вплинула на військові можливості президента Росії Володимира Путіна. У російської армії жахливе управління, низький бойовий дух та відсутність лідерства.

Таку заяву під час відеобрифінгу зробив координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

"Ми знаємо, що ця війна вплинула на військові можливості Путіна, особливо коли йдеться про боєприпаси, артилерію, безпілотників і ракети", — йдеться у представника Білого дому.

За словами Кірбі, Росія покладається на допомогу інших країн, зокрема, на Іран та КНДР. Водночас, на думку представника Білого дому, Росія все ще зберігає значний потенціал повітряних сил, механізованих засобів та військово-морських сил. Все ще може завдати серйозної шкоди Чорноморський флот РФ, який зазнав суттєвих втрат.

"У Росії є перевага в живій силі, тому що вона велика країна з великим населенням. Президенту Путіну не потрібно відповідати перед своїм народом про мобілізацію, як це необхідно президенту Зеленському. Це означає, що Путін може мобілізувати більше людей і відправляти їх на фронт, не побоюючись гніву свого народу", — сказав Кірбі.

У російської армії багато недоліків

Кірбі акцентував на недоліках російської армії, у тому числі на жахливе управління, низький бойовий дух та відсутність лідерства. Він переконаний, що ці складові роблять Росію вразливою для України.

"Росія досі вважає за краще вести війну з використанням далекобійних ракет і артилерійських обстрілів. Це пов'язано з тим, що Росія має значну перевагу в цих областях. Однак коли російські війська вступають у наземні бої з українськими силами, вони часто зазнають поразки", — запевнив представник Білого дому.

Кірбі також заявив, що контрнаступ РФ не приніс жодних результатів, а російська армія досі не змогла досягти будь-яких суттєвих успіхів у війні.

"Це армія, яка все ще не здобула тих уроків, які має засвоїти сучасна армія після двох років війни", — резюмував представник адміністрації президента США.

Нагадаємо, очільник польського уряду Дональд Туск заявив, що вже через декілька років держава-агресорка Росія може напасти на європейські країни. Це відбудеться у тому випадку, якщо Європа не зробить правильні висновки з перелаштування російської економіки на воєнні рейки і різко не посилить оборонно-промисловий комплекс.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.01.2024 07:01