Фото: PAP/Paweł Supernak

Через декілька років Росія може напасти на Європу, — Туск

Вже через декілька років держава-агресорка Росія може напасти на європейські країни. Це відбудеться у тому випадку, якщо Європа не зробить правильні висновки з перелаштування російської економіки на воєнні рейки і різко не посилить оборонно-промисловий комплекс.

По це повідомив очільник польського уряду Дональд Туск під час пресконференції в середу у Варшаві, передає Rzeczpospolita.

За його словами, разом із очільником МЗС Польщі Радославом Сікорським він підготував заклик про посилення можливостей оборонно-промислового комплексу Європи. Туск зазначив, що це не лише заради швидшої підтримки України, а й тому, що майже вся російська економіка перейшла на систему озброєння на час війни, а от Європа у цьому плані значно відстає.

"Ми захочемо мобілізувати весь ЄС за допомогою доступних дипломатичних засобів і переконання, щоби він зрозумів, що без радикально збільшених зусиль у сфері озброєнь ми залишимося далеко позаду, а це означає одне – що Європа буде атакована безпосередньо Росією в найближчі кілька років", — попередив Туск.

Голова уряду Польщі також зауважив, що це станеться тоді, коли перевага Росії буде очевидною у військовому сенсі. Саме тому Європа в цілому має бути військово сильнішою за Росію. Це єдиний спосіб убезпечити європейські та польські кордони. Туск наголосив, що зі стратегічної точки зору Європа є ціллю російської агресії.

Нагадаємо, раніше верховний представник із зовнішньої політики та глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель заявляв, що перемога російського диктатора Володимира Путіна в Україні завдасть великих збитків Європейському Союзу. Відтак, лідерам ЄС потрібно мобілізувати усі ресурси для допомоги Києву у протистоянні з агресором.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Світ, 03.01.2024 22:39