Фото: Жозеп Боррель. Джерело – Фото: eeas.europa.eu

Боррель розповів про наслідки для Євросоюзу у разі перемоги Росії у війні

Перемога російського диктатора Володимира Путіна в Україні завдасть великих збитків Європейському Союзу. Для цього лідерам ЄС потрібно мобілізувати усі ресурси для допомоги Києву у протистоянні з агресором.

Таку заяву зробив верховний представник із зовнішньої політики та глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель, пише Europa press. За словами посадовця, питання не в тому, чи зможе Російська Федерація перемогти Україну на полі бою, а в тому, що робить Європа, щоб не дати Путіну виграти війну.

"Якщо ми найближчим часом не змінимо курс і не мобілізуємо всі можливості, якщо ми дозволимо Путіну виграти війну в Україні та не зможемо зупинити трагедію в Секторі Гази, наш проект зазнає значної шкоди", — наголосив Боррель.

Раніше повідомлялось, що президент Чехії Петр Павел припускає, що у 2024 році на полі бою в Україні може статись "значне зрушення". Він вважає, що очікування виборів в Росії та США призведе до певних змін на полі бою.

Варто відзначити, що у Російській Федерації не виключають воєнного конфлікту з Північноатлантичним альянсом. Там вірять, що Москва може навіть перемогти військово-політичний блок.

За даними Інституту вивчення війни, армія Російської Федерації може готуватися до можливих конфліктів з країнами Балтії та НАТО. Режим Володимира Путіна впроваджує військові реформи, які можуть свідчити про підготовку до нових воєн.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс повідомив, що країни-члени Північноатлантичного альянсу мають зброю, яка може забезпечити Україні "технологічний прорив". Саме про неї раніше і говорив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.12.2023 06:15