фото: censor.net

Збанкрутувала відома криптовалютна компанія: оприлюднено втрати клієнтів

На криптовалютному ринку відбувся черговий крах. Понад 100 тисяч криптовалютної компанії Genesis клієнтів можуть втратити від 1 до 10 млрд доларів.

Про це повідомляє Reuters.

Кредитний підрозділ криптовалютної компанії Genesis подав заяву про банкрутство у Сполучених Штатах Америки.

Genesis Global Capital, який є одним із найбільших крипто-кредиторів, заморозив виплати клієнтам 16 листопада після того, як FTX приголомшила фінансовий світ своїм банкрутством, викликавши побоювання, що інші компанії також можуть зруйнуватися.

Genesis заявив, що його активи та пасиви перебувають в діапазоні від 1 до 10 мільярдів доларів, і, за оцінками, він мав понад 100 тисяч кредиторів.

Материнська група Genesis Global Holdco — Genesis Global Capital також подала заяву про захист від банкрутства. У заяві повідомляється, що вона розгляне можливий продаж або угоду щодо рівняння капіталу, щоб розплатитися з кредиторами, і що вона має 150 млн доларів готівкою для підтримки реструктуризації.

Деривативи та спотова торгівля Genesis, брокерсько-дилерські та депозитарні підприємства не входять у процесі банкрутства та продовжать свої торгові операції з клієнтами.

Минулого року Genesis надала криптовалютні кредити на суму 130,6 млрд доларів і продала активи на 116,5 млрд доларів.

Найбільшими позичальниками компанії були Three Arrows Capital, сінгапурський криптовалютний хедж-фонд, і Alameda Research, торгова компанія, що тісно пов'язана з FTX, зазначає джерело. Обидва позичальники перебувають у процедурі банкрутства.

Криптовалютні кредитори, які де-факто виступали як банки, процвітали під час пандемії. Але, на відміну традиційних банків, від них не потрібно наявності запасів капіталу. Раніше цього року брак забезпечення змусив деяких кредиторів та їхніх клієнтів зазнати великих збитків.

Нагадаємо, дослідники із США підрахували, що найвідоміша у світі криптовалюта Bitcoin завдає більшої шкоди клімату, ніж виробництво яловичини, і майже такої ж шкоди, як сира нафта. Результати нового тристороннього аналізу свідчать про те, що біткойн потенційно нежиттєздатний і може мати катастрофічні соціальні та екологічні наслідки в майбутньому.

Економіка, 21.01.2023 08:57