Збірна України – на третьому місці чемпіонату Європи з шашок-100 серед молоді

10 СЕРПНЯ 2017 16:45

У Вітебську (Білорусь) завершився чемпіонат Європи з шашок-100 серед молоді, де збірна України посіла третє загальнокомандне місце, виборовши п`ять медалей - дві срібні та три бронзові. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на сайт Міністерства молоді і спорту.

«У змаганнях взяли участь 230 спортсменів з 15 країн Європи: Азербайджану, Білорусі, Бельгії, Росії, України, Польщі, Нідерландів, Італії, Литви, Латвії, Естонії, Німеччини, Чехії, Молдови та Туреччини», – йдеться у повідомлені.

Як інформує TrueUA, Україну на Чемпіонаті представляли 25 спортсменів з Вінницької, Дніпропетровської, Запорізької, Івано-Франківської, Закарпатської, Полтавської, Харківської та Херсонської областей.

Зазначається, що змагання проходили у трьох програмах: бліц (блискавична гра), рапід (швидка гра) та класичні шашки. Змагались спортсмени у п’яти вікових категоріях: до 10 р., до 13 р., до 16 р., до 19 р. та до 26 р.

Успішним турніром для українців був «бліц», де українська збірна виборола три медалі: одну срібну та дві бронзові. Срібну медаль здобув Василь ПІКІНЯР - шашкіст з Вінницької області (в.к. до 26 років).

Бронзові медалі здобули Лев ЛЕОНТЬЄВ – представник наймолодшої вікової категорії, до 10 років з Вінницької області та Владислав АНТОНОВИЧ – шашкіст з Дніпропетровської області (в.к. до 26 р.).

Срібною призеркою у класичній грі і бронзовою у рапіді стала Ганна ДМИТРЕНКО (Запорізька обл.), у вікової категорії до 19 років.

Спорт, 10.08.2017 16:45