Фото тематичне. Джерело: ДТЕК

Збитки гірші, ніж за попередні роки: FT повідомляє про зміну тактики ударів РФ по українській енергосистемі

Російська армія змінила тактику атак на енергетичну інфраструктуру України. Збитки стали суттєвішими, ніж під час масованих ударів у попередніх роках війни.

Про це повідомляє Financial Times.

За даними видання, замість масованих обстрілів, окупанти зосередились на ударах високоточними ракетами по електростанціях у регіонах, які недостатньо захищені протиповітряною обороною. Деякі з інфраструктурних об'єктів, можливо, не вдасться відновити до майбутньої зими.

Українські офіційні особи стверджують, що збитки, які завдала Російська Федерація, не так масштабні, втім, гірші, ніж фіксувалися взимку 2022-2023 років.

У період з 22 по 29 березня армія РФ завдала ударів по семи теплових електростанціях, а також двох гідроелектростанціях. при цьому видання підкреслює, що енергооб'єкти української столиці окупанти не атакують, оскільки Київ володіє однією з найкращих систем ППО.

"Україна не надала подробиць про масштаби пошкоджень на кожній станції, але офіційні особи заявили, що деякі з них, у тому числі в Харківській області поблизу російського кордону, були майже повністю зруйновані", — йдеться у публікації Financial Times.

Раніше директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко заявив, що українцям варто готуватися до ймовірних відключень світла. Певні обмеження електроенергії будуть в другій половині липня та в серпні.

Варто зазначити, що внаслідок масованого російського обстрілу України, який стався 22 березня, компанія ДТЕК втратила 50% генераційних об'єктів. Ця ворожа атака на енергосистему України стала найбільшою за весь час повномасштабного вторгнення.

Нагадаємо, у ніч на 29 березня російські війська завдали по електростанціях у центральному та західному регіонах України. Зафіксовано пошкодження. В "Укренерго" попереджали про можливі відключення світла.

Також повідомлялось, що у двох українських регіонах запроваджують графіки стабілізаційного й аварійного відключення світла через масовані обстріли російської армії. Йдеться про Полтавську та Донецьку області.

Своєю чергою Bloomberg повідомляв, що Україна потребує покращеної системи протиповітряної оборони, щоб захистити свої енергетичні активи від ракетних атак Росії та уникнути відключень електроенергії цього літа, коли споживання електроенергії наближається до зимового піку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.04.2024 10:49