Фото: Державне бюро розслідувань

Збувало майже всі відомі наркотики: ДБР накрило наркоугруповання з багатомільйонним обігом

Державне бюро розслідувань та Національна поліція під час чергової спеціальної операції викрили ще одне злочинне угруповання, яке виготовляло та розповсюджувало психотропні та наркотичні речовини по всій країні. Документування злочинної діяльності тривало впродовж трьох місяців.

Про це повідомляє прес-служба ДБР. Вказується, що зловмисники організували роботу нарколабораторій на території Черкаської області.

"Група спеціалізувалась на виготовлені та збуті майже всього відомого спектра наркотиків: кокаїну, мефедрону, амфетаміну, солей, альфа-ПВП та багатьох інших. Наркотики реалізовували гуртовим замовникам та у роздріб", — вказують правоохоронці.

На реалізації наркотиків ділки щомісяця заробляли десятки мільйонів гривень. Щоб відмити гроші, наркобізнесмени купували рухоме та нерухоме майно по всій Україні.

"В ході слідства ДБР задокументовано неодноразові факти збуту цивільному населенню понад чотири кілограми наркотиків та психотропних речовин. ДБР затримало організатора та двох членів організованої групи безпосередньо під час збуту 24 кілограми наркотиків. Приблизна вартість цього дурману на ринку складає понад 300 тисяч доларів", — зазначають у правоохоронному відомстві.

Затриманим вже повідомлено про підозру за статтею незаконного придбання, перевезення та зберігання з метою збуту наркотиків, вчиненого організованою групою (ч. 3 ст. 307 КК України). Їм загрожує 12 років в'язниці з конфіскацією майна.

Правоохоронці провели десятки обшуків у Черкаській, Тернопільській та Волинській областях. Нині вони встановлюють усіх учасників злочину. Вказується, що "діяльність такого розгалуженого угрупування важко було б організувати без сприяння представників правоохоронних органів".

"Слідство триває, проводяться інші невідкладні слідчі та процесуальні дії, направлені на збір доказів протиправної діяльності, вирішується питання щодо обрання затриманим запобіжних заходів. Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора", — наголосили у ДБР.

Інші викриття наркоугруповань

У Держбюро розслідувань нагадали, що тільки цього року відомство викрило декілька масштабних наркоугруповань з налагодженими виробництвом та збутом наркотичних речовин у великих масштабах. Так, ДБР завершило розслідування щодо учасників міжнародного наркосиндикату з мільйонними оборотами.

Крім цього, ДБР повідомило про підозру організатору масштабного наркотрафіку до Київського СІЗО. "Кримінальний авторитет" координував учасників угруповання, з його схвалення відбувалося придбання наркотичних засобів "на волі" та здійснювалася їх передача до установи для подальшого збуту ув’язненим. Серед його спільників — утриманці слідчого ізолятора та місцеві мешканці. Наркотрафік покривав співробітник установи.

Також відомо, що ДБР знешкодило канал ввозу в Україну кокаїну з Еквадору — під час спецоперації було затримано колишнього правоохоронця на збуті понад трьох кілограмів наркотику.

Нагадаємо, напередодні працівники Державного бюро розслідувань викрили посадовців Рівненських обласного та районного територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, які побили підлеглого та знущалися з нього. У одного з них виявили наркотики.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 28.07.2023 14:24