Колаж: Центр національного спротиву

"Здай сусіда — отримай "30 срібняків": рашисти вигадали новий спосіб для мобілізації

Російські загарбники вирішили застосувати новий спосіб для того, щоби збільшити мобілізаційний ресурс. За приведеного військовозобов'язаного росіяни отримуватимуть винагороду.

Про це повідомив Центр національного спротиву.

"Здай сусіда — отримай "тридцять срібняків". Для поповнення свого мобілізаційного ресурсу на війні проти України ворог вдається до неприпустимих маніпуляцій. 15 тисяч російських рублів обіцяють кожному, хто завербує та приведе у військкомат товариша, сусіда чи будь-кого", — повідомили в центрі.

За даними Центру національного спротиву, таку схему запроваджують на тимчасово окупованих територіях України з метою залучити в армію Росії якомога більше місцевого населення.

Перед колаборантами стоїть конкретний план з виконання мобілізації "звільнених" українців.

"Кожному "волонтеру" окупаційної влади нагадаємо — за співпрацю з ворогом передбачене суворе покарання. Щобільше — примушення воювати проти власної Вітчизни є прямим порушення Міжнародного гуманітарного права", — зазначили в Центрі національного спротиву.

Там уточнили, що допомогти виявляти таких посібників може кожен, повідомляючи інформацію про них за цим посиланням.

Нагадаємо, наприкінці квітня стало відомо, що на тимчасово окупованих територіях України з 1 листопада міноборони країни-агресорки розпочне мобілізацію чоловіків через електронні повістки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.07.2024 20:40