Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Росія готує мобілізацію на окупованій частині Запорізької області: яка мета ворога

Російські загарбники активно готуються до проведення першого призову на окупованій частині Запорізької області

Про це повідомила розвідка Великої Британії.

За інформацією розвідників, ще у квітні гауляйтер Євген Балицький підписав указ, згідно з яким, розпочато підготовку інфраструктури та заходів щодо призову українців.

Наголошується, що призов на окупованих територіях Запорізької області необхідний росіянам для того, аби задовольнити потребу російських збройних сил у додатковому особовому складі. Проте, на думку британських розвідників, вплив указу, ймовірно, буде обмеженим з огляду на те, що значна частина населення окупованої частини Запорізької області виїхала.

Крім того, відповідні дії рашисти можуть бути частиною ширшої кампанії російської влади на тимчасово окупованих територіях, спрямованої на примушення населення прийняти російське управління.

"Кремль продовжує проводити невпинну політику русифікації на тимчасово окупованих територіях України", — наголосили британські розвідники.

Нагадаємо, раніше Центр національного спротиву повідомляв, що рашисти на тимчасово окупованих територіях Херсонщини продовжують займатися терором населення. Вони здійснюють примусове виселення мешканців Голої Пристані, Коханів та Гладківки з їхніх домівок.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.05.2024 13:59