Фото: Instagram Світоліної

"Здалося, ніби хтось вистрілив у спину": Світоліна розповіла про прикрий інцидент на Australian Open

Українська тенісистка Еліна Світоліна знялась з престижного турніру Australian Open через травму. Вона не змогла дограти поєдинок 1/8 фіналу проти чеської спортсменки Лінди Носкової.

Про це повідомляє TheTennisLetter. Перша ракетка України розповіла про відчуття, коли травма не дала змоги продовжити участь на турнірі в Австралії.

"У першому геймі я відчула спазм, або не знаю, що саме, але це був біль, що стріляє. Я нічого не могла зробити, моя спина була повністю заблокована. Звісно, дуже сумно", — сказала Еліна Світоліна.

Тенісистка також наголосила, що вже відчувала дискомфорт у спині до цього матчу.

"Трохи відчувала, але це нормально. Це був мій четвертий матч на цьому турнірі, і десь трохи з’являється скутість. Нічого особливого. Раніше наче не було особливих проблем, але такого стріляючого болю, як цього разу, ніколи не було. У мене були травми спини, коли я просто втомлювалася на наступний день після матчу, але це пошкодження з’явилося справді нізвідки. Здалося, ніби хтось вистрілив у спину", — сказала Еліна.

Світоліна продовжує скаржитись на нестерпний біль, який не дозволяє їй навіть спокійно пересуватись.

"Погано. Спина просто заблокувалася. Поперек повністю заблоковано. Тому, так, мені дуже боляче навіть ходити, повертатися. Я не можу рухатися з боку в бік. Це дуже дивне відчуття", — додала тенісистка.

Раніше українська тенісистка Даяна Ястремська вибила з турніру білоруску Вікторію Азарєнко, яка виступає під нейтральним статусом. Таким чином Україна отримала другу представницю у чвертьфіналі Australian Open-2024. Раніше туди пробилася ще Марта Костюк.

Наступною суперницею Даяни Ястремської стане саме чешка Носкова, яка провела лише три гейми проти Еліни Світоліної перед її зняттям з Australian Open. Матч Носкова — Ястремська відбудеться у вівторок, 23 січня.

Нагадаємо, Україна встановила національний рекорд за кількістю тенісисток у третьому колі турнірів, які входять до еліти світового тенісу. Сталося це на першому мейджорі нового сезону — Australian Open-2024.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 22.01.2024 18:07