Скріншот з відео

Скандал на Australian Open: українська тенісистка потисла руку росіянці (відео)

Тенісистка з України Єлизавета Котляр втрапила у гучний скандал на юніорському Відкритому чемпіонаті Австралії (Australian Open). Вона потисла руку представниці країни-агресорки Владі Мінчевій після поразки у першому раунді турніру.

Зустріч між українкою та росіянкою завершилась з рахунком 6:2, 6:4 на користь Мінчевої. Після болючого програшу 16-річна Котляр підійшла до сітки та потисла руку росіянці.

Реакція росіян

Цілком очікувано, що російські ЗМІ радісно відреагували на цей інцидент. Зокрема, президент Федерації тенісу Росії Шаміль Тарпіщев наголосив, що "спорт поза політикою" у коментарі пропагандистському агентству ТАСС.

"Вони молодці, що так вчинили. Теніс завжди виділявся серед інших видів спорту. Спорт поза політикою — це було доведено", — заявив він.

Раніше українська тенісистка Даяна Ястремська залишила на відеокамері патріотичний напис після перемоги над американкою Еммою Наварро в третьому колі Australian Open. Поєдинок завершився з рахунком 6:2, 2:6, 6:1 на користь нашої землячки.

Нагадаємо, Україна встановила національний рекорд за кількістю тенісисток у третьому колі турнірів, які входять до еліти світового тенісу. Сталося це на першому мейджорі нового сезону — Australian Open-2024.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 20.01.2024 17:37