Фото: bigmir.net

"Здавала" українських патріотів: правоохоронці затримали колаборантку з Херсона

У Миколаєві працівники Служби безпеки України затримали колаборантку із Херсона, яка під час окупації "здавала" українських патріотів за відмову "голосувати" на псевдовиборах.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

Зловмисницею виявилась 59-річна працівниця автостоянки, яка після захоплення міста добровільно вступила до складу окупаційного "виборчкому" Корабельного району міста. Правоохоронці встановили, що перебуваючи у лавах псевдоустанови, колаборантка з урною та "бюлетенями" обходила помешкання херсонців та закликала їх "голосувати за приєднання" обласного центру до складу РФ.

"Під час таких "рейдів" зловмисницю супроводжували озброєні загарбники, які погрожували людям автоматами та ув’язненням у разі відмови брати участь у псевдореферендумі. Задокументовано, що однією з таких потерпілих була очільниця об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ), в якому проживала фігурантка", — йдеться у повідомленні.

За "наведенням" колаборантки рашисти викрали жінку, що відмовилась "проголосувати" на користь країни-агресора, та відвезли її до російської катівні. 

За співпрацю із загарбниками колаборантка отримала паспорт РФ та "привілей" щодо безперешкодного пересування по місту. Проте після звільнення Херсона колаборантка втекла до Миколаєва та оформила статус внутрішньо-переміщеної особи. У такий спосіб зрадниця намагалась уникнути правосуддя.

Наразі жінку затримано. Правоохоронці провели обшуки за місцями перебування фігурантки в Херсоні та Миколаєві. У ході обшуків вилучено два мобільні телефони із доказами співпраці з агресором та пропагандистські матеріали РФ.

"На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманій про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність, вчинена за попередньою змовою групою осіб). Наразі вона перебуває під вартою. Зловмисниці загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна", — резюмували в СБУ.

Нагадаємо, 8 грудня Малиновський районний суд Одеси ухвалив рішення у провадженні колишньої працівниці "Дар’ївської виправної колонії №10", яка співпрацювала з ворогом. Він призначив їй покарання у вигляді позбавлення волі на дев'ять років з конфіскацією всього майна.

Також 6 грудня у Харківські області суд виніс вироки двом зрадникам, які активно співпрацювали з ворогом під час окупації регіону. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.12.2023 10:25