Фото: Харківська обласна прокуратура

Співпрацювали з ворогом під час окупації: на Харківщині двоє зрадників отримали вироки

У Харківські області суд виніс вироки двом зрадникам, які активно співпрацювали з ворогом під час окупації регіону. 

Про це повідомила прес-служба Офісу генерального прокурора.

"За підтримання публічного обвинувачення прокурорів Ізюмської та Куп’янської окружних прокуратур Харківської області двох жителів Харківщини визнано винними у колабораційній діяльності (ст. 111-1 КК України)", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що мешканець Балаклії під час окупації працював у так званій "тимчасовій цивільній адміністрації". Він активно проводив інформаційну діяльність із окупаційною адміністрацією, спрямовану на підтримку держави-агресора. Чоловік модерував процес підключення гучномовців на території міста, через які транслювалась російська пропаганда та радіо.

Йому суд призначив покарання у вигляді 11 років тюрми з конфіскацією майна. Також йому заборонено обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування чи органах, що надають публічні послуги на строк 11 років.

Суд виніс вирок черговим колаборантам

Фото: Харківська обласна прокуратура

Ще однією колаборанткою виявилася мешканка населеного пункту Шевченкове Куп’янського району, яка під час захоплення населеного пункту перейшла на бік загарбників. У серпні 2022 року вона добровільно обійняла посаду "в. о. завідувача Шевченківського відділення Територіального центру соціального обслуговування ВЦА Куп’янського району Харківської області". 

Фігурантка виконувала вказівки керівництва окупаційної адміністрації, брала участь у нарадах і проводила збори підлеглих. Для створення позитивного іміджу окупаційної влади вона отримувала так звану "гуманітарну допомогу" від РФ і пропагандистську газету та надалі розповсюджувала їх серед підлеглих. 

"Вироком суду їй призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на строк 12 років", — зауважили в Офіс генпрокурора.

Нагадаємо, 4 грудня працівники Служби безпеки України затримали зрадника, який координував ракетний удар по одному із корпусів Київського національного університету імені Тараса Шевченка. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 06.12.2023 14:39