Фото: Facebook Андрія Садового

"Здоровий глузд програв": мер Львова відреагував на рішення Кабміну щодо початку навчального року

Львів приймає та виконає рішення Кабінету міністрів щодо початку навчального року 2 вересня. Водночас мер міста Андрій Садовий назвав його "програшем здорового глузду".

Відповідне повідомлення Садовий опублікував на своїй сторінці в Facebook.

"Щодо рішення Кабміну про початок навчального року 2 вересня. Ми приймаємо і виконаємо це рішення. Львівські школярі почнуть навчання разом з усіма", — написав глава міста.

Також, на думку Андрія Садового, у ситуації, що склалась, здоровий глузд програв, а разом з нею демократія та децентралізація. 

"Той, хто приймає рішення — несе відповідальність. Сумніваюсь, але сподіваюсь, що Кабмін має інформацію про те, якою буде зима, і що навчання відбуватиметься без форс-мажорів. Нагадаю, що міський штаб із підготовки до зими рекомендував розпочати навчання 19 серпня саме тому, що є ризик відімкнення електроенергії", — написав Садовий.

Мер міста також підкреслив, що в час війни ми маємо бути гнучкими та швидко адаптуватись до нових обставин.

"Шкода, що це розуміють не всі. Але це точно не причина для розвитку внутрішніх непорозумінь", — додав Андрій Садовий.

Нещодавно прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що у 2024 році в українських школах навчальний рік не буде розпочинатись раніше. Діти сядуть за парти 2 вересня.

Варто зазначити, що за даними МОН, в Україні понад півмільйона дітей навчаються дистанційно. Щоб повернутися до очної форми, потрібно забезпечити психологічну та фізичну безпеку учнів.

Нагадаємо, за даними Міносвіти, з 1 вересня 2024 року максимальна наповнюваність для початкових класів державних та комунальних закладів загальної середньої освіти може становити не більше 24 учнів. Це необхідно для покращення взаємодії вчителів та учнів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.07.2024 14:57