Фото: Офіс президента

Зеленський анонсував нові безпекові угоди та домовленості щодо зброї цього місяця

Президент Володимир Зеленський заявив, що цього місяця наша держава підпише нові безпекові угоди, а також матиме нові домовленості щодо постачання зброї для Збройних сил України.

У своєму відеозверненні український гарант розповів, що Україна активно працює у даних напрямках.

"І вже підготували активну міжнародну роботу на березень: буде більше підтримки, готуємо нові безпекові угоди, будуть нові домовленості щодо зброї для наших воїнів. Ключове те, що Росія повинна втрачати, а наша країна, наші партнери — відновлювати безпеку. Все для цього робимо", — заявив Зеленський.

Крім того, президент зазначив, що сьогодні провів дуже плідну зустріч із прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте у Харкові. Зокрема, у ході зустрічі очільник уряду Нідерландів оголосив про виділення нового пакету допомоги для України. До того ж, за словами очільника держави, Нідерланди активно допомагають Україні із посиленням ППО та із коаліцією F-16.

"У цьому році нові винищувачі — вони будуть у нашому небі, і цей рік маємо зробити результативним у захисті від російських керованих авіабомб, від російських літаків, від їх ракет", — розповів Зеленський.

Також український гарант та прем'єр Нідерландів підписали двосторонню безпекову угоду. Це вже сьома така безпекова угода, яку наша держава укладає з партнерами.

"Є конкретний обсяг військової підтримки на рік — два мільярди євро, є всі деталі нашої спільної роботи і в оборонній сфері, і в політиці, і для досягнення справедливості. Нідерланди підтримують необхідність створення спеціального трибуналу щодо російської агресії, підтримують нашу роботу — і в Україні, і з партнерами — щодо притягнення до відповідальності всіх російських воєнних злочинців та посилення санкцій проти Росії за війну", — заявив Зеленський.

Нагадаємо, 27 лютого Нідерланди приєдналися до чеської ініціативи щодо швидкої доставки в Україну близько 800 тисяч артилерійських снарядів. Для цього уряд країни виділить понад 100 мільйонів євро.

Додамо, на сьогодні Нідерланди вже передають Україні безпілотники в рамках досягнутих раніше угод щодо коаліції дронів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.03.2024 17:58