Володимир Зеленський. Джерело: Telegram президента України

Зеленський обговорив три важливі теми з прем’єр-міністром Норвегії

Президент України Володимир Зеленський провів розмову з прем’єр-міністром Норвегії Йонасом Гаром Стере. Український лідер подякував Норвегії за нещодавній пакет військової допомоги, а також за довгострокову підтримку.

Про це Володимир Зеленський повідомив у своїх соціальних мережах.

"Ми домовилися розпочати переговори щодо двостороннього документа про гарантії безпеки на основі Вільнюської декларації G7", — зазначив він.

Також вони обговорили розвиток подій на фронті та пріоритетні оборонні потреби України, подальше зміцнення українських воїнів, зокрема, засобами протиповітряної оборони для захисту критичної інфраструктури та Чорноморського зернового коридору.

"Особливу увагу приділили Близькому Сходу. Погодилися, що подальша ескалація є неприйнятною та закликали всі сторони уникати жертв серед цивільного населення", — підсумував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, президент України під час вечірнього звернення 17 жовтня заявив, що Україна вже виконує та повністю виконає свою частину роботи, щоб бути готовою цього року відкрити переговори щодо членства в Європейському Союзі. За його словами, у вівторок, 17 жовтня, Верховна Рада ухвалила необхідне для початку переговорів із Євросоюзом рішення, а саме — закон про політично значущих осіб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.10.2023 16:25