Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський підписав закон про демобілізацію строковиків

У понеділок, 26 лютого, президент України Володимир Зеленський підписав закон про демобілізацію строковиків.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

У тексті закону прописано, що військовослужбовці строкової служби, строк яких закінчився під час дії воєнного стану та військову службу яких продовжено понад встановлені  строки звільняються з військової служби в запас у строки, визначені Указом президента України.

Скріншот з сайту Верховної Ради

Скріншот з сайту Верховної Ради

Народний депутат від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко у своєму Telegram написав, що тепер залишається чекати на відповідний указ президента.

"Поки я писав цей пост — президент підписав закон про демобілізацію строковиків. Ще раз підкреслюю — з запропонованою мною нормою про 12 місяців відстрочки від мобілізації після звільнення зі строкової. Отже — тепер чекаємо на указ. Це останнє, що необхідно зробити", — йдеться у повідомленні.

Варто додати, що 22 лютого президент зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт №11035 про демобілізацію строковиків, позначивши його як невідкладний. Його розглянули за спеціальною процедурою, яка діє тільки у виняткових обставинах і не потребує тривалого розгляду.

Нагадаємо, 26 лютого народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк заявив, що розгляд законопроекту про мобілізацію у другому читанні Верховна Рада почне не раніше ніж на початку наступного місяця. За його словами, загалом до проекту закону нардепи подали 4195 правок. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.02.2024 16:34