Фото: Офіс президента

Зеленський повідомив деталі переговорів із Байденом у Франції

У п'ятницю, 7 червня, президент Володимир Зеленський у Франції провів переговори із президентом Сполучених Штатів Америки Джо Байденом.

У своєму Telegram-каналі український гарант розповів, що у ході перемовин було обговорено оборонні спроможності України, ситуацію на полі бою та підготовку до підписання двосторонньої угоди про безпеку.

Зеленський зауважив, що для ефективного захисту від щоденного російського терору Україна має отримати можливості завдавати ударів по військових цілях на території Росії. До того ж не менш важливо посилити захист Харківської області, де рашисти намагаються наступати, та пришвидшити постачання американської зброї.

"Дякую за те, що США з Україною. Це необхідно нашому народу для відчуття, що ми не самотні — ми з вами, з нашим стратегічним партнером. Цінуємо лідерську підтримку Сполученими Штатами Української формули миру", — наголосив президент.

Водночас, в Офісі президента додали, що президент США під час переговорів запевнив у подальшій підтримці України, а також наголосив, що з часу ухвалення Конгресом Сполучених Штатів рішення вже оголошено про шість пакетів фінансування, включно з новим.

"Сьогодні я підписав додатковий пакет на 225 млн доларів, який, зокрема, допоможе вам відновити електромережу. Продовжую говорити, що Сполучені Штати Америки стоять поряд із вами. Ви є оплотом проти агресії. Ми зобов’язані бути поряд. Тому очікую детального обговорення, що робити далі", — сказав Байден.

Нагадаємо, 7 червня президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден під час зустрічі із Володимиром Зеленським у Франції оголосив про новий пакет військової допомоги для України на 225 мільйонів доларів. До нього, зокрема, увійдуть гаубиці й ракети для протиповітряної оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.06.2024 17:30