Фото: Офіс президента

Зеленський повідомив про важливі рішення щодо ситуації у Харкові: деталі

У понеділок, 8 квітня, президент України Володимир Зеленський провів низку важливих нарад, які стосувалися ситуації у Харкові та зовнішньополітичної діяльності нашої держави.

У своєму вечірньому відеозверненні гарант заявив, що наша держава працює з партнерами для того, щоб зміцнити свою протиповітряну оборону.

Ситуація у Харкові та області

Президент наголосив, що на сьогодні має приділятися максимальна увага Харкову. Зокрема, енергетичній ситуації, підтримці людей, бізнесів у місті, в області. Відтак, наша держава працює з партнерами, щоб посилити захист неба у цьому регіоні.

"Максимум протидії російським планам щодо Харкова — працюємо з партнерами для того, щоб зміцнити ППО", — зазначив очільник держави. 

Крім того, Зеленський провів нараду з урядовцями та командою Офісу щодо можливостей підтримати зараз Харків, інші міста й громади області. Він наголосив, що було ухвалено рішення соціально та економічно підтримувати населення Харківщини.

"Підтримати соціально, підтримати економічно. Я чекаю детальних та оперативних пропозицій від урядовців. Була сьогодні доповідь щодо нашої можливості скоротити дефіцит електрики в Харкові та щодо стану всієї енергетичної системи. Дякую всім нашим енергетикам, кожній ремонтній бригаді. Всі, хто відновлює систему, мережі, нормальне забезпечення людей, справжні молодці. Я вдячний кожному", — додав гарант.

Зовнішня політика України

Очільник держави наголосив, що наразі триває робота і щодо нових оборонних пакетів та впровадження нових санкцій проти країни агресорки.

"Наша зовнішньополітична активність на цей тиждень та окремі заходи травня і червня. Ми обговорили зараз підготовку – додамо Україні сили. Триває робота і щодо нових оборонних пакетів, і щодо нових кроків тиску на Росію", — розповів Зеленський.

Обстановка на фронті

Сьогодні президент провів Ставку верховного головнокомандувача, де доповідали головком Збройних сил України Олександр Сирський і командувач Повітряних сил Микола Олещук. У ході засідання увага була приділена всі напрямкам захисту нашої держави. 

"Я дякую кожному солдату й командиру, які роблять усе можливе для того, щоб наші позиції зараз були сильними, щоб навіть за умов дефіциту снарядів наші підрозділи могли знищувати окупанта. І з цього погляду виробництво дронів, постачання дронів, справедлива та вчасна логістика — це ключові речі. Наша армія має бути настільки технологічною, наскільки це можливо. І кожен, хто працює заради цього, робить велику справу для України. Головком на Ставці доповів щодо всього фронту, щодо критичних напрямків. Чітко визначено, як діяти", — зауважив Зеленський.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що Харків залишається "бажаною ціллю" для росіян. Проте місто надійно захищене від сухопутного вторгнення російських військ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.04.2024 20:15