Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський запланував візит до африканської країни, — ЗМІ

У найближчі кілька місяців президент України Володимир Зеленський планує відвідати Південно-Африканську Республіку (ПАР). Головною метою зустрічі стане встановлення міцних торговельних зв'язків між державами.

Про це повідомляє Business Day.

"Президент України Володимир Зеленський планує відвідати ПАР з офіційним державним візитом у найближчі кілька місяців в рамках свого африканського наступу на тлі виснажливої війни з Росією", — йдеться у повідомленні джерела.

За інформацією Business Day, яке наводить словами міністра міжнародних відносин та співробітництва Наледі Пандор, український лідер висловив намір відвідати ПАР у 2024 році для встановлення міцніших торговельних зв'язків між країнами, а також обговорення характеру відносин, які можуть побудуватись між державами після завершення війни.

Нагадаємо, незалежне розслідування не виявило жодних доказів того, що з Південно-Африканської Республіки постачали зброю до Росії. Підозри щодо таких дій виникли наприкінці 2022 року.

Раніше президент ПАР Сиріл Рамафоса назвав десять основних складових мирної ініціативи країн Африканського Союзу щодо українсько-російської війни. Україну та Росію закликали розв'язати проблему війни дипломатичним шляхом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.04.2024 10:59