Фото: Офіс президента

Зеленський пояснив, чому про контрнаступ України говорити ще зарано

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на сьогодні ще зарано говорити про контрнаступ Збройних сил України на фронті, адже наша держава має ще 14 неукомплектованих бригад.

В інтерв'ю Bloomberg гарант розповів, що ситуація на фронті не патова, але "проблемна". Її можна покращити, якщо уся обіцяна допомога з боку союзників надійде до України.

"У нас стоять бригади без зброї. У нас стоїть резерв. У нас стоять 14 бригад, які неукомплектовані, у яких немає відповідної зброї, про яку вже голосували та говорили. Пакети повинні приходити, але вони йдуть повільно", — наголосив президент.

Відтак, за словами Зеленського, українські військові підуть у контрнаступ тільки тоді, коли отримають усю обіцяну допомогу з боку США та європейських союзників. Проте коли це відбудеться, цього року чи наступного, очільник держави не відповів.

"Він одразу розпочнеться, як тільки буде все обладнання, за яке Конгрес проголосував. А графіки я не знаю. Ніхто не знає, на жаль. І це найбільша трагедія цієї війни: час між рішенням і реальним фактом, на жаль, дуже довгий", — відзначив він.

Водночас президент додав, що на сьогодні в Україні покращилася ситуація із кількістю особового складу у лавах ЗСУ. Хоча, як запевняють військові, людей все одно бракує.

"Складно говорити про людей. Солдати завжди кажуть, що їх недостатньо. Цивільні завжди кажуть, що вже в нас забагато людей в армії. Але станом на сьогодні ситуація значно краща, ніж була попередні три місяці. Номер один це обладнання", — відзначив президент.

Нагадаємо, аналітики американського Інституту вивчення війни повідомляли, що Збройні сили України формують кілька нових бригад, але через затримку допомоги від партнерів виникають проблеми із їхнім озброєнням.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.07.2024 13:55