Фото: скріншот

Зеленський пояснив, що чекає на світ у разі поразки України

Якщо Україна зазнає поразки у війні через втрату підтримки з боку США, то "Росія прийде в держави НАТО". 

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час прес-конференції 24 лютого.

"Якщо вони не будуть підтримувати Україну, вони втратять НАТО. Вони втратять впливовість США, лідерські позиції у світі, які абсолютно справедливі. І вони втратять підтримку держави, в якій 40 мільйонів людей", — сказав Зеленський.

Український гарант також розкритикував американських політиків, які висувають тези щодо надмірної підтримки України у цій війні.

"Не можна бути такими необережними. Хто хоче Третю світову війну? Невже хочуть ризикнути? Америка ніколи не кине держави НАТО. Ніколи. І якщо станеться так, що Україна не витримає через ті чи інші думки, послаблення допомоги, Росія прийде в держави НАТО. Так станеться", — наголосив президент.

Водночас, Зеленський не виключив той факт, що вторгнення Росії до іншої країни "цілком можливе", зважаючи на провокації щодо Придністров'я.

"На жаль, така ймовірність існує. І це може статися. Президенту Путіну треба показувати успіх і перемоги. Успіх на полі бою в Україні не відбудеться. Масованого реваншу не вийде, принаймні ми будемо боротися і якщо буде постачання, будемо більш сильними", — сказав Зеленський.

За словами президента, російський диктатор може використати для нового вторгнення "слабке місце", у якому Росія мала вплив ще від радянських часів. В зоні небезпеки може перебувати територія, де вже є певні конфлікти. Сьогодні під загрозою є, зокрема, Молдова з огляду на ситуацію з Придністров'ям.

"Йому (Путіну, — ред.) буде потрібно показувати успіх і всі розуміють, що успіху можна досягнути там, де є слабке місце. Бажано, щоб це були ті держави, на які до цього мав вплив радянський союз. Тут Молдова — яскравий приклад", — сказав Зеленський.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 24 лютого проводить прес-конференцію "Лютий. Рік незламності". Вона присвячена річниці повномасштабного вторгнення російських загарбників в Україну.

Зауважимо, Зеленський пояснив, як бачить мирні переговори із країною-агресоркою у майбутньому та що потрібно для того, аби цей діалог взагалі відбувся.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.02.2023 19:44