Фото: Офіс президента України

Зеленський прибув до Туреччини

У п'ятницю, 8 березня, президент України Володимир Зеленський, прибув до Туреччини. Ввечері гарант зустрінеться із лідером турецької держави Реджепом Таїпом Ердоганом.

Про це пише місцеве видання Al Ain Turkce.

Зазначається, що літак із українським президентом приземлився в стамбульському аеропорту імені Ататюрка. Під час візиту до Туреччини Зеленського супроводжує міністр оборони Рустем Умеров. Лідера української держави та його оточення зустрічав представник Міністерства закордонних справ Стамбула Мехмет Захіт Узун.

"Президент України Володимир Зеленський зустрінеться з президентом Реджепом Таїпом Ердоганом о 19.00", — зазначає ЗМІ.

Головною темою зустрічі буде війна в Україні. До того ж сторони обговорять питання відновлення дії угоди про зерновий коридор.

Раніше в Офісі президента анонсували, що Володимир Зеленський має намір відвідати верфі, на яких триває будівництво корветів для Військо-морських сил України та зустрітися із представниками турецьких оборонних компаній.

Востаннє президент української держави приїздив до Туреччини 7 липня 2023 року. Ердоган приймав Зеленського в особняку Вахдеттіна. Тоді між країнами було підписано меморандум про взаєморозуміння щодо "Співробітництва у сфері стратегічних галузей промисловості".

Нагадаємо, у лютому 2024 року стало відомо, що візит російського диктатора Володимира Путіна до Туреччини було відкладено. Він, ймовірно, відбудеться наприкінці квітня або на початку травня цього року.

Цікаво, що поїздка глави Кремля, яка двічі відкладалася з кінця минулого року, має стати першим візитом Путіна до країни-члена НАТО з моменту початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.03.2024 15:28