Фото: ОП

Зеленський призначив нового посла України в Нідерландах: що про нього відомо

Президент України Володимир Зеленський призначив українського посла в Королівстві Нідерланди. Ним став Олександр Карасевич.

Відповідний указ глава держави підписав 10 травня.

"Призначити Карасевича Олександра Олександровича Надзвичайним і Повноважним Послом України в Королівстві Нідерланди", — йдеться в повідомленні.

Що відомо про Олександра Карасевича

Карасевич раніше був головним консультантом Головного управління міжнародних відносин Адміністрації президента України, членом Експертної комісії з підготовки проектів міжнародних договорів України про правові відносини та правову допомогу у цивільних, кримінальних справах.

Також він працював завідувачем сектору міжнародно-правових питань Головного департаменту зовнішньої політики та європейської інтеграції Адміністрації президента України, був членом делегації України для участі в переговорах у рамках Форуму ОБСЄ зі співробітництва в галузі безпеки, Спільної консультативної групи та Консультативної комісії з відкритого неба.

До призначення на посаду посла також працював очільником директорату із зовнішньої політики та стратегічного партнерства Офісу президента України. Брав участь в робочій групі з розробки та підготовки пропозицій щодо створення спеціального міжнародного трибуналу щодо злочину агресії РФ проти України.

Відзначимо, раніше посаду посла в Нідерландах обіймав Максим Кононенко. Наприкінці вересня 2022 року президент України звільнив його із посади. Вже 17 березня 2023 року Кононенка призначили послом в Естонії.

Нагадаємо, у Європейському Союзі визначили кандидатуру нового посла ЄС в Україні. На цю посаду планують призначити заступницю генерального директора Європейської комісії з питань розширення Катаріну Матернову.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.05.2023 18:01