Фото: Офіс президента

Зеленський провів декілька важливих нарад щодо оборонних потужностей України

Президент Володимир Зеленський у вівторок, 5 березня, провів декілька нарад щодо оборонних потужностей України. 

У своєму вечірньому відеозверненні український гарант повідомив, що наради стосувалися, як питання постачання зброї від партнерів, так і внутрішнього виробництва України.

"Сьогодні провів кілька нарад щодо цього. Був звіт Мінстратегпрому щодо нашого оборонного виробництва, а також відповідної комунікації з партнерами. Досягнуті нещодавно домовленості реалізуємо якнайшвидше — щодо постачання і щодо спільних проєктів. Я вдячний усім у світі, хто допомагає принципово, вчасно та без збоїв", — наголосив гарант.

Крім того, Зеленський провів нараду з міжнародним блоком уряду та Офісу президента щодо ключових проблемних питань на окремих напрямах.

"Плануємо наші дії на цей місяць, на цю весну, щоб дати Україні необхідну силу та необхідні можливості. Україна має досягти своїх цілей, ми всі разом у світі маємо відновити повну силу міжнародного права. І коли це буде, жодна держава-терорист, як Росія, не зможе нічого диктувати своїм сусідам чи всьому світу", — додав президент.

Нагадаємо, заступниця міністра з питань стратегічних галузей промисловості Ганна Гвоздяр заявляла, що до кінця 2024 року Україна може виготовити два мільйони дронів. Вітчизняні виробники безпілотників наразі щомісяця здатні виготовляти до 150 тисяч одиниць продукції. Проте, якщо буде додаткове фінансування — ця кількість може збільшитися.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.03.2024 19:45