Фото: Володимир Зеленський

Зеленський провів селектор щодо ситуації на Херсонщині: деталі

На тимчасово окупованому лівому березі Дніпра в Херсонській області так звана "російська влада" не проводить евакуацію населення. Про це стало відомо під час селекторної наради президента України Володимира Зеленського у середу, 7 червня.

Відповідний допис глава держави опублікував у своєму Telegram.

За його словами, ситуація з Каховською ГЕС була темою номер один на ранковому селекторі. 

"Евакуація на лівому березі повністю провалена окупантами. Будемо звертатися до міжнародних організацій", — зазначив Зеленський. 

Відомо, що під час наради доповідав новопризначений керівник штабу з подолання наслідків міністр Ігор Клименко, який перебуває в Херсонській області.

"Евакуація людей. Термінове забезпечення питною водою та довготривалі рішення для населених пунктів, які живилися з водосховища. Оцінка збитків та екологічної шкоди", — ці питання першочергово обговорювалися на селекторі. 

Окрім того, учасники засідання заслухали зведення з фронту, дані розвідки, інформацію про забезпечення бійців технікою та боєприпасами. 

"Проміжні підсумки інспекції бомбосховищ. На жаль, невтішні", — додав президент.

Нагадаємо, українська розвідка вважає, що російські терористи довго готувалися до підриву Каховської гідроелектростанції. Причетність Москви до теракту беззаперечно доводить ціла низка публічної інформації. 

Також ми писали, що до підриву Каховської ГЕС можуть бути причетні військовослужбовці 1-го батальйону 205-ї мотострілецької бригади з міста Будьонівськ Ставропольського краю Росії. Нині вони під виглядом цивільних намагаються "евакуюватися" на правий берег Дніпра Херсонщини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.06.2023 12:52