Скріншот з відео

Зеленський провів зустріч з президентом Франції: глава держави анонсував хороші новини для воїнів

У четвер, 5 жовтня, Володимир Зеленський в рамках неформального саміту Євросоюзу в Іспанії провів зустріч із президентом Франції Еммануелем Макроном. Український лідер анонсував хороші новини для наших військових.

Відповідний допис з'явився у Telegram Зеленського.

Президент України наголосив, що зміцнення протиповітряної оборони України, а також безпеки Одеської області та Чорного моря є критично важливим для стабільності всієї нашої Європи та світу. 

"Ми разом працюємо над цією метою. Всі наші попередні домовленості щодо зміцнення оборони України втілюються в життя. Буде ще більше хороших новин для наших воїнів. Дякую президенту Макрону та французькому народу за тверду й постійну підтримку України", — додав Зеленський.

Що відомо про неформальний саміт ЄС

У п'ятницю, 6 жовтня, в іспанському місті Гранаді пройде неформальний саміт ЄС. Там буде прийнята декларація, що містить політичні плани на найближчі роки. 

Згідно з проектом декларації саміту, ЄС планує зміцнювати оборонну готовність і розвивати європейську оборонну технологічну і промислову базу, в тому числі шляхом збільшення інвестицій, щоб протистояти Росії. Також на саміті заплановано обговорення реформування ЄС і прийняття нових країн. 

Раніше повідомлялося, що Володимир Зеленський отримав запрошення від голови уряду Іспанії Педро Санчеса на неформальну зустріч лідерів держав Європейського Союзу в Гранаді. Проте тоді гарант наголошував, що навряд чи зможе бути присутнім на зустрічі.

Неформальний саміт ЄС у Гранаді: з ким зустрівся Зеленський

Нагадаємо, у четвер, 5 жовтня, президент Володимир Зеленський у рамках візиту до Іспанії зустрівся із прем'єром країни Педро Санчесом. Лідери обговорили низку важливих питань, а саме новий пакет оборонної підтримки, який містить додаткові засоби ППО, артилерію та антидронові системи.

Також Зеленський під час робочого візиту до Іспанії провів зустріч із прем'єр-міністеркою Італії Джорджею Мелоні. В ході зустрічі лідери підтвердили міцне українсько-італійське партнерство.

Згодом стало відомо про першу зустріч Зеленського з прем'єр-міністром Вірменії Ніколом Пашиняном. Лідери, зокрема, обговорили ситуацію на Південному Кавказі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.10.2023 16:42