Фото: Офіс президента

Зеленський розповів, чи готові союзники збивати російські дрони та ракети над Україною

Сусідні з Україною країни поки не готові збивати російські ракети та "Шахеди", які летять в їхній бік. Проте це питання обговорюється.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час спільної прес-конференції з генеральним секретарем НАТО Марком Рютте у Києві.

"Що стосується того, чи готові союзники збивати (дрони та ракети, — ред.), то ми працюємо з ними. Поки що ні", — зазначив гарант.

Президент підкреслив, що не бачить принципової різниці у питанні захисту повітряного простору Ізраїлю, якому союзники допомагають збивати іранські ракети, та України. Також він висловив очікування, що країни Альянсу змінять позицію щодо захисту українського неба. 

"Ми бачимо, зокрема, як на Близькому Сході вдається захищати життя людей завдяки єдності союзників. Спільне збиття іранських ракет нічим не відрізняється від збиття російських ракет, від збиття іранських "Шахедів", які поєднують російський та іранський режими", — наголосив Зеленський.

Нагадаємо, 3 жовтня новий генеральний секретар НАТО Марк Рютте прибув до Києва. Це його перший візит до України на цій посаді.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.10.2024 15:50