Фото: Офіс президента

Зеленський розповів, коли може завершитись гаряча фаза війни з Росією

Українська влада спробує закінчити гарячу фазу війни з Російською Федерацією до кінця 2024 року. План її завершення буде готовий у відповідні терміни.

Таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю BBC.

"Якщо ми будемо об'єднані й будемо йти, наприклад, по формату Саміту миру, ми можемо закінчити гарячу фазу війни, ми можемо спробувати це зробити до кінця цього року. План буде готовий в будь-якому випадку. Ми хочемо це зробити. Якщо він призведе до закінчення гарячої стадії війни — це буде дуже правильно і дуже сильно", — сказав глава держави.

Лідер України також зазначив, що завершення гарячої фази війни залежить від України, а розроблений план повинен бути об'єднаний з партнерами, що залежатиме від їх бажання. Зеленський сподівається, що країни-союзниці будуть здійснювати тиск на РФ, щоб агресор шукав шляхи до миру.

"Це не означає, що потрібно відвоювати силою усі території. Я вважаю, що сила дипломатії може допомогти. Так, треба бути сильними на полі бою, бажано не відступати, бажано стояти, а ще бажаніше провести якісь кроки, які послаблять Росію. Це дасть сильніші позиції за столом перемовин", — резюмував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, раніше аналітики американського Інституту вивчення війни проаналізували, що російський диктатор Володимир Путін наразі не зацікавлений у мирних переговорах з Україною, які будуть базуватися на міжнародному праві, а не на умовах Кремля. Як зазначили фахівці, кремлівський диктатор і надалі вимагає повної капітуляції України для припинення війни. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 21.07.2024 15:16