Фото: Офіс президента

Зеленський розповів про непублічні обміни полоненими

Президент Володимир Зеленський розповів про непублічні обміни військовополоненими України з Росією. Вони часто відбуваються прямо на полі бою.

Про це йдеться в інтерв'ю президента Володимира Зеленського виданню Associated Press.

Глава держави запевнив, що Україна наповнює обмінний фонд і обміни полоненими тривають. За інформацією Зеленського, за останні півроку Україна змогла повернути близько 100 військових із полону. 

"Ми наповнюємо свій обмінний фонд, і потім відбуваються обміни. Дуже часто ми обмінюємо військовополонених не так голосно, не так публічно. Скажу відверто — міняємо прямо на полі бою. Коли в нас десять їхніх полонених, а в них є кілька наших хлопців, — ми міняємо. На все це є доручення у командирів, і вони знають, що їм робити", — сказав Зеленський.

Нагадаємо, станом на 28 листопада з російського полону вдалося звільнити 2598 українців. Цю інформацію оприлюднив Об'єднаний центр з координації пошуку та звільнення незаконно позбавлених волі.

Водночас Російська Федерація намагається створити враження, ніби українська влада не працює над питанням обміну військовополоненими. Саме тому країна-агресор призупинила цей процес. Таку заяву зробив представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Петро Яценко. Він наголосив, що нашій державі немає сенсу утримувати російських полонених. Саме Росія зі свого боку призупинила обміни, щоб таким чином вплинути на українське суспільство.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.12.2023 15:39