Фото: glavcom.ua

Скільки українців вдалося звільнити з російського полону: дані Страткому

Станом на 28 листопада з російського полону вдалося звільнити 2598 українців. Цю інформацію оприлюднив Об'єднаний центр з координації пошуку та звільнення незаконно позбавлених волі.

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій.

За даними джерела, усього наразі відбулося 48 обмінів. Там наголосили, що росіяни викрали в полон 4337 людей: 3574 військових та 763 цивільних. Відповідні цифри оприлюднила відповідна Комісія Мінреінтеграції.

"Але числа можуть бути значно більшими. За інформацією того ж міністерства, наразі у розшуку як зниклі безвісти перебувають 11 тисяч українських цивільних і 15 тисяч українських військовослужбовців", — йдеться у повідомленні Страткому.

Нагадаємо, раніше Андрій Юсов заявив, що військовополонені російські окупанти повинні розуміти справжні причини геноцидної війни з Україною. Саме тому наша держава займається їхнім перевихованням. За словами військового, викладання росіянам історії України — це "роззомбування людей, які вражені рашистською пропагандою". Представник розвідки наголосив, що таку інформацію доводять до окупантів у добровільному режимі. І велика їх кількість з цікавістю відкриває для себе справжні речі, які зрозумілі для українця чи іншого європейця з дитинства.

Раніше представник Координаційного штабу пояснив, чому Україна та Росія більше не обмінюються полоненими. Зараз тривають переговори, але місця для утримування військовополонених в Україні закінчуються.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.11.2023 12:59