Колаж TrueUA

Зеленський розповів, про що говорив зі Сі Цзіньпіном

Президент Володимир Зеленський під час телефонної розмови з китайським лідером Сі Цзіньпіном обговорював залучення Пекіна до мирних ініціатив України. Окремо було акцентовано на необхідності підтримки суверенітету нашої країни.

Про це розповів Володимир Зеленський під час брифінгу.

Ключове питання — повернення кордонів.

"Ми говорили про територіальну цілісність, суверенітет і всі ці питання, і ми почули повагу до всіх цих принципів", — сказав Зеленський.

Сторони не обговорювали майбутньої зустрічі.

"Щодо важливих речей, про які ми говорили, то в першу чергу вони стосувалися безпеки. Для нас дуже важливо залучити до нашого формату, нашої формули світу якнайбільше країн, які могли б потім тиснути на Російську Федерацію, щоб відновити мир, відновити нашу територіальну цілісність", — переконує глава держави.

Нагадаємо, Володимир Зеленський за підсумками розмови з президентом Китаю повідомив, що вони обговорили весь комплекс актуальних питань двосторонніх відносин. Окрему увагу приділили шляхам можливої взаємодії з метою встановлення справедливого і сталого миру для України. 

Відомо, що Китай направить в Україну спеціального представника з євразійських справ "для поглибленого спілкування щодо політичного врегулювання української кризи".

Також 26 квітня після переговорів із лідером КНР Сі Цзіньпіном Володимир Зеленський призначив нового посла України у Китаї. Ним став Павло Рябікін.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Політика, 28.04.2023 20:19