Колаж TrueUA

Сі Цзіньпін назвав Зеленському "чотири пункти", як закінчити війну з Росією

Президент Китаю Сі Цзіньпін під час розмови з українським лідером Володимиром Зеленським назвав "пункти та кроки", як можна закінчити війну Росії проти України.

Про це повідомило китайське урядове агентство Хіnhua.

Так, Сі Цзіньпін назвав чотири пункти щодо того, як можна закінчити агресію Росії проти України. Також президент КНР озвучив кроки щодо того, що повинна зробити міжнародна спільнота. 

"Крім того, голова КНР додав, що Китай оприлюднив свою позицію щодо політичного врегулювання кризи в Україні", — йдеться у повідомленні китайських журналістів.

Сі запевнив Зеленського, що для Китаю Україна — це стратегічний партнер, і він поважає територіальну цілісність усіх держав. Також Сі Цзіньпін вкотре наголосив на недопущенні ядерної ескалації.

Зазначимо, що розмова Зеленського та Сі Цзіньпіна відбулася вперше з початку повномасштабного вторгення РФ в Україну. За інформацією китайського МЗС, її провели за ініціативи української сторони.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський за підсумками розмови з президентом Китаю повідомив, що вони обговорили весь комплекс актуальних питань двосторонніх відносин. Окрему увагу приділили шляхам можливої взаємодії з метою встановлення справедливого і сталого миру для України. 

Відомо, що Китай направить в Україну спеціального представника з євразійських справ "для поглибленого спілкування щодо політичного врегулювання української кризи".

Також 26 квітня після переговорів із лідером КНР Сі Цзіньпіном Володимир Зеленський призначив нового посла України у Китаї. Ним став Павло Рябікін.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.04.2023 23:41