Фото: Офіс президента

Розмовляли годину: Зеленський повідомив деталі перемовин зі Сі Цзіньпіном

У середу, 26 квітня, президент Володимир Зеленський провів перемовини із лідером КНР Сі Цзіньпіном. Розмова президентів тривала годину.

Про це повідомив Володимир Зеленський у Telegram.

За словами гаранта, під час спілкування вони обговорили весь комплекс актуальних питань двосторонніх відносин. Окрему увагу приділили шляхам можливої взаємодії з метою встановлення справедливого і сталого миру для України. 

"Ніхто не бажає миру більше, ніж український народ. Ми – на своїй землі і боремося за наше майбутнє, реалізовуючи невід’ємне право на самооборону. Мир має бути справедливим і стійким, заснованим на принципах міжнародного права та поваги до Статуту ООН. Не може бути жодного миру за рахунок територіальних компромісів. Територіальна цілісність України має бути відновлена в межах 1991 року", — зазначив Зеленський.

Очільник держави додав, що у ході перемовин він обговорив зі Сі Цзіньпіном шляхи зміцнення українсько-китайського партнерства. 

"До повномасштабного російського вторгнення Китай був торговельним партнером України номер один. Вірю, що наша сьогоднішня розмова дасть потужний імпульс для повернення, збереження та розвитку цієї динаміки на всіх рівнях", — зауважив президент.

Нагадаємо, Китай направить в Україну спеціального представника з євразійських справ "для поглибленого спілкування щодо політичного врегулювання української кризи".

Також 26 квітня після переговорів із лідером КНР Сі Цзіньпіном Володимир Зеленський призначив нового посла України у Китаї. Ним став Павло Рябікін.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.04.2023 18:42