Фото: сайт президента

Зеленський та проросійський президент Вучич зустрілися у Тирані

У середу ввечері, 28 лютого, президент Володимир Зеленський провів зустріч із лідером Республіки Сербія Александром Вучичем. Це сталось у межах саміту "Україна — Південно-Східна Європа" у Тирані.

Про це йдеться на сайті президента України. У ході зустрічі, глава держави подякував Вучичу за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України.

Президент висловив вдячність за гуманітарну та фінансову допомогу, а також за надання прихистку українським громадянам, які виїхали до Сербії через російську агресію.

"Володимир Зеленський відзначив важливість участі Сербії в реалізації Української формули миру. Глави держав скоординували подальші контакти з метою підтримки Української формули миру якнайбільшою кількістю країн", — йдеться у повідомленні.

Зеленський також поінформував президента Сербії про ситуацію на полі бою. Сторони обговорили безпекові та політичні виклики в регіоні Східної Європи.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський провів у Тирані зустріч із лідеркою Республіки Молдова Маєю Санду. Сторони, зокрема, обговорили ситуацію у Придністров'ї.

Також президент України заявив, що Україна зміцнить свою артилерійську міць після домовленостей з країнами Західних Балкан після саміту "Україна — Південно-Східна Європа".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.02.2024 21:21