Фото: сайт президента України

Обговорювали Придністров'я: Зеленський зустрівся у Тирані з президенткою Молдови

У середу, 28 лютого, президент Володимир Зеленський провів у Тирані зустріч із лідеркою Республіки Молдова Маєю Санду. Сторони, зокрема, обговорили ситуацію у Придністров'ї.

Про це повідомляє сайт президента України. Там зазначили, що зустріч відбулась у межах саміту "Україна — Південно-Східна Європа".

Глави держав обговорили нещодавні події у Придністровському регіоні Молдови, намагання Росії дестабілізувати там ситуацію та дієві інструменти протистояння впливу країни-агресора.

"Дякую за ваші слова підтримки. Ми абсолютно на вашому боці. Ми підтримуємо вас і ваших людей", — сказав Володимир Зеленський.

Лідери країн приділили окрему увагу під час переговорів функціонуванню транспортних коридорів для експорту української продукції територією Молдови.

Співрозмовники також наголосили, що інтеграція України та Молдови у Європейський Союз є спільною метою двох держав, і домовилися про подальшу взаємну підтримку та координацію зусиль на шляху до членства в ЄС.

Нагадаємо, так звана "влада" невизнаного Придністров’я офіційно звернулася до Росії за допомогою. Відповідну декларацію ухвалив з’їзд "депутатів усіх рівнів".

Як відомо, Придністров'я є одним із регіонів Молдови, який проголосив свою нібито "незалежність" ще 1990 року. Так звану "республіку" не визнала жодна держава. Однак Придністров'я підтримує Росія. Країна-терорист надає йому військову, економічну, політичну та дипломатичну підтримку, а також утримує там понад тисячу військових.

Раніше заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане в інтерв'ю виданню Realidadea.md заявив, що в Північноатлантичному альянсі скептично ставляться до заяв про те, що Росія може анексувати Придністров'я, оскільки у країни-терориста на це, ймовірно, не вистачить сил і ресурсів. Однак, якщо це станеться, НАТО засудить дії Росії.

Своєю чергою представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив, що Кремль не отримав очікуваного результату від прохання так званої "Придністровської Молдавської Республіки" до Російської Федерації щодо захисту від Молдови.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.02.2024 20:23