Фото: Офіс президента України

Зеленський у Нью-Йорку провів переговори із Шольцом та Лулою да Сілвою: деталі

Президент України Володимир Зеленський у Нью-Йорку провів змістовні зустрічі із Федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом та президентом Бразилії Лулою да Сілвою.

Деталі розмов повідомила прес-служба українського президента та сам Зеленський у своєму Telegram.

Діалог з Шольцом

Зеленський розповів німецькому канцлеру про ситуацію на полі бою, а також про озброєння, яке першочергово потребують українські захисники. Він також додав, що Україна потребує посилення протиповітряної оборони, для захисту цивільної інфраструктури напередодні зими та функціонування "зернового коридору". Президент України пояснив Шольцу, що додаткові системи ППО дадуть змогу "зміцнити захист чорноморських портів та історичної спадщини Одеси".

Зеленський і Олаф Шольц

Фото: Офіс президента України

"Володимир Зеленський поінформував канцлера ФРН про підготовку чергової зустрічі на рівні радників щодо обговорення пунктів Української формули миру, а також Глобального саміту миру. Лідери приділили увагу підготовці до міжнародної Конференції з питань відновлення України, яка відбудеться в Німеччині влітку 2024 року", — резюмували в ОП.

Зустріч з Лулою да Сілвою

За словами українського лідера, переговори з президентом Бразилії були відвертими та конструктивними. 

"Доручили дипломатичним командам працювати над наступними кроками у двосторонніх відносинах і зусиллях з відновлення миру. Представник Бразилії продовжить роботу в зустрічах щодо Формули миру", — зазначив Зеленський.

Нагадаємо, також Володимир Зеленський 20 вересня провів переговори з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, президентом Румунії Клаусом Йоханнісом і віце-премʼєр-міністеркою — міністеркою закордонних справ Болгарії Марією Габріель щодо збереження принципу єдиного ринку та доступу української аграрної продукції на ринок ЄС. Президент України повідомив, що Україна з партнерами створили спільну координаційну платформу, яка "дає змогу підтримувати активний діалог і знаходити відповіді на всі проблемні питання у сфері агропродукції".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.09.2023 02:13