Фото: Офіс президента України

Зеленський у США поставив мету України на 2024 рік

Президент Володимир Зеленський назвав мету України на наступний, 2024 рік. За його словами, варто розбити режим Путіна, як Берлінську стіну 1989 року.

Про це Володимир Зеленський заявив під час виступу в Національному університеті оборони у Вашингтоні.

"Такі люди, як російський диктатор Володимир Путін, не повинні навіть сподіватися завоювати свободу. І ми можемо показати нашим дітям і онукам, що таке справжня впевненість, як її показувати нам... Маємо приклад, коли в Берліні виголосили великі слова: "Зруйнуйте цю стіну", — заявив він.

Зеленський наголосив, що зараз потрібна не менша впевненість, ніж була тоді у президента США Рональда Рейгана.

"Я вірю, що це наші спільні цілі — щоби безпеку, встановлену після 1989 року, повністю відновити та зберегти; щоби свобода, як і тоді, довела, що, "коли її кордони розширюються в одній країні, розширюється свобода для всіх людей"; і щоби наступного року, 2024-го, агресія нинішнього ворога вільного світу розпочала руйнуватися, як та стіна. І ми зможемо зробити це реальністю", — додав він.

Зеленський заявив, що дуже важливо, щоби політика навіть не намагалася зрадити солдатів, бо, як і зброя, потрібна для їхнього захисту, свобода завжди потребує єдності.

Нагадаємо, що 11 грудня президент України Володимир Зеленський прибув із візитом до США. Він зустрівся з головою Пентагона Ллойдом Остіном і генералом Чарльзом Брауном.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.12.2023 21:57