Фото: ОПУ

Зеленський відкрив Мюнхенський саміт безпеки: потужна промова президента

У п’ятницю, 17 лютого, у Мюнхені розпочалася безпекова конференція. Серед тем для обговорення — війна Росії проти України та можливий держпереворот у Молдові.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час відкриття саміту.

За його словами, РФ планує почати переворот у Молдові та вдертися на територію країни. Однак, на думку Зеленського, не кожна держава зможе протистояти Росії.

"Поки ми ведемо переговори, як посилити свою оборону сучасними танками, Кремль думає, як задушити Молдову. Коли ми переконуємо, що Україні потрібна авіація — Росія вже переконала іранський режим. І результат цьому — не лише іранські дрони у нашому небі, а й щось, чим Кремль за це заплатив",— сказав Зеленський.

Водночас гарант під час виступу гарант порівняв війну в Україну з нерівною битвою між Давидом та Голіафом зі Старого Завіту.

"Ми, об'єднані Давиди цього світу, маємо перемогти Путіних у всьому світі… Голіаф має програти. Цьому немає альтернативи, адже Кремль хоче знищити безпеку всіх тих, хто тут зібрався", — наголосив президент.

Зеленський також говорив про Україну в НАТО та ЄС, завершення війни в Україні та звільнення від російської агресії світових інституцій та економіки.

Зазначимо, що звернення президента України було першим виступом на Мюнхенській безпековій конференції за участі понад 150 світових лідерів та високопосадовців найпотужніших держав світу.

Нагадаємо, у Німеччині 17 лютого стартувала Мюнхенська конференція з безпеки. Під час зустрічі лідери країн обговорюватимуть загрози міжнародному порядку та допомогу Україні на тлі повномасштабної війни, яку розв'язала РФ 24 лютого 2022 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.02.2023 15:43