На Мюнхенську конференцію з безпеки запросили Зеленського

07 ЛЮТОГО 2022 17:04

Організатори Мюнхенської конференції з безпеки очікують в середині лютого на своєму заході понад 30 світових лідерів, серед яких називають Президента Україна Володимира Зеленського, а от лідер Російської Федерації Володими Путні відмовився від участі.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на агентство DW.

У Мюнхенській конференції з безпеки (MSC), яка пройде в середині лютого у форматі реального спілкування, візьмуть участь федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц та віце-президент США Камала Харріс, а також ще приблизно 35 глав держав та урядів. Приїзд Харріс поки що формально не підтверджений, але організатори розраховують на її участь.

Олаф Шольц представить у Мюнхені принципи зовнішньої політики нового уряду ФРН. У конференції також передбачається участь інших членів нового кабінету, зокрема глави МЗС Анналени Бербок і міністра оборони Крістіне Ламбрехт. Зі США, крім Харріс, прилетять держсекретар Ентоні Блінкен, а також 30 членів Конгресу.

Крім того, на найважливішому глобальному безпековому форумі очікуються президент України Володимир Зеленський, генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг і голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн. Китай представлятиме міністр закордонних справ Ван І (можливо у віртуальному режимі). Приїзд президента Франції Емманюеля Макрона ще обговорюється.

Російський президент Володимир Путін відмовився від приїзду до Мюнхена, не виключивши при цьому виступ в режимі відеоконференції. 

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: Білоруські служби стріляли із сигнальних пістолетів на кордоні з Польщею

Політика, 07.02.2022 17:04